söndag 6 maj 2012

Mamma , är detta Oskar?

Startrecept till Herman
Gör såhär:
Dag 1-4 (Startdeg – rör om 2 till 4 ggr om dagen)
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker
Man startar upp degen med samma ingredienser som man matar den med två gånger innan själva bakningen.
Dag 4
• Ge honom:
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker
Dag 5
• Rör 2-4 ggr
Dag 6
• Rör 2-4 ggr.
Dag 7
• Rör 2-4 ggr.
Dag 8
• Rör 2-4 ggr.
Dag 9
• 2 dl mjölk
• 2 dl mjöl
• 2,5 dl socker
• Rör om.
Dag 10 (receptet*4 om du är egen och vill behålla allt själv, om inte dela upp degen i 5 delar den 9:e dagen)
När du ger herman vidare är det följande text du bifogar med honom:
Dag 1: Idag har du fått Herman. Häll över honom i en skål och förvara honom i rumstemperatur. Han ska inte ha något lock, utan täck bunken med en bakduk.
Dag 2: Herman har tråkigt. Rör 2-3 ggr under dagen.
Dag 3: Herman behöver motioneras. Samma som dag 2.
Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 2,5 dl socker
Dag 5: Herman har tråkigt. Samma som dag 2
Dag 6: Herman känner sig stel. Samma som dag 2
Dag 7: Herman behöver se sig om. Samma som dag 2
Dag 8: Herman behöver träna. Samma som dag 2
Dag 9: Herman är hungrig igen. Ge honom samma som dag 4.
Dela honom därefter i fem lika stora delar och ge bort fyra delar till fyra vänner tillsammans med receptet.
Dag 10: Nu bakar du din Herman.
Herman-kaka
1 1/2 dl Herman-deg
2 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl olja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl hackade nötter
1 1/2 dl russin
3/4 dl smält eller flytande margarin
3/4 dl farinsocker
1 msk kanel
Glasyr:
3/4 dl margarin
1/2 dl mjölk
1/2 dl farinsocker
Sätt ugnen på 175°. Rör ägg och socker poröst. Tillsätt Herman och olja, rör om. Tillsätt slutligen vetemjöl, som blandats med bakpulver, kanel, hackade nötter och russin. Rör till en jämn smet.
Häll blandningen i en väl smord och bröad form. Blanda margarin, farinsocker och kanel. Häll över smeten och ”hacka” ner med en gaffel så det blandas med övrig smet. Grädda ca 1 h. När kakan känns torr, tas den ur ugnen. Låt stå en kort stund innan den stjälps upp och får svalna på galler under formen. Rör samman glasyren i en kastrull. Sjud två minuter. Häll över kakan som dekoration.

Inga kommentarer: